Alle Verreiker cursus

Starre verreiker herhaling

Duur dagdeel (meeste cursussen 08.30 - 12.00)

Verreiker herhalingscursus in één ochtend

Nadat je het verreikercertificaat hebt behaald, is deze vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je een verreiker herhalingscursus te doen om je certificaat te behouden, dit is een verplichting welke is vastgelegd in de Arbo-wet. Een werknemer met een verlopen certificaat is bovendien niet verzekerd.

De  Arbo-wet voert soms wijzigingen of nieuwe wet- en regelgeving toe aan de richtlijnen, het is dus van belang dat de eerder opgedane kennis wordt herhaald en opgefrist. Daarom bieden wij de herhalingscursus verreiker aan, een halve dag cursus en je kan de werkzaamheden veilig en gecertificeerd blijven doen. Als werkgever kunt u dan aantonen dat u hebt voldaan aan wat er van u wordt verwacht, de kennis van uw werknemer blijft up to date en de werknemer is geoefend en getraind in het besturen van de verreiker.

Voor wie is de verreiker herhalingscursus bedoelt?

Tijdens onze verreiker herhalingscursus wordt de huidige kennis weer opgefrist. Wij zorgen dat je bewust blijft van de gevaren die het werken met, en besturen van, een verreiker met zich mee kan brengen. Deze verreiker opleiding is geschikt voor mensen die al eerder een verreiker certificaat hebben behaald, ongeacht van welke opleider het bestaande certificaat is. Door deze korte cursus kun jij aantonen dat je de theorie en de praktijk nog steeds beheerst en veilig en adequaat kunt werken.

Hoe ziet de verreiker herhalingscursus eruit?

De herhalingscursus verreiker begint om 08.30 uur met een theoriegedeelte, de wet- en regelgeving omtrent het verticaal transport en het veilig werken met de verreiker wordt doorgenomen en opgefrist, hierna volgt direct een theorie-examen. Na het theorieblok is er een kort praktijkgedeelte waarin de cursist laat zien dat hij het veilig rijden en werken met een verreiker nog beheerst. Samen met een professionele instructeur van ARBO centrum worden situaties uit de praktijk geoefend en doorgenomen. Ook het praktijkdeel wordt afgesloten met een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een nieuw verreiker certificaat en ARBO-pas.

  • Geschikt voor iedereen die het certificaat moet verlengen
  • Inclusief certificaat en gebruik verreiker
  • Halfdaagse verreiker cursus van 08.30 uur tot uiterlijk 12.00 uur.
  • Certificaat 5 jaar geldig

Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn een geldig identiteitsbewijs en veiligheidsschoenen. De rest verzorgen wij. Lesmateriaal, certificaat en ARBO pas zijn altijd inbegrepen.