Deze week je examen halen?


Check beschikbaarheid

Verreiker cursus

Heb je een vraag? +31 (0)88 - 123 0 888
Veilig werken met de verreiker

In 1 dag het certificaat ‘veilig werken met de verreiker’ halen? Dat kan! Op één van onze vestigingen van ARBO centrum.nl of incompany op uw locatie. De herhalingscursus wordt in een dagdeel gegeven.

Verreikers zijn bedoeld om lasten geleidt te verplaatsen. Hierbij wordt een vorkenbord gebruikt met daaraan gekoppeld twee vorken om de last te heffen. Verreikers kunnen ook voor andere toepassingen gebruikt worden door het af- en aankoppelen van hulpstukken. Hierdoor wordt de functie van de machine gewijzigd.

De basis voor opleiding en certificatie is vastgelegd in de Arbo-wet. Omdat het werken met een verreiker, als risicovol werk wordt gezien en bovendien valt onder het werkveld verticaal transport zijn er wetten en regelgeving en voorgeschreven trainingen. Een certificaat ‘veilig werken met de verreiker’ is bij wet verplicht om aan de slag te gaan met deze machine. De cursus ‘veilig werken met de verreiker’ van ARBO centrum voldoet aan de voorgeschreven wet- en regelgeving. De cursist zal na het behalen van het certificaat vakbekwaam zijn en volgens alle eisen die de Arbo-wet stelt adequaat en veilig aan de slag kunnen met de machine.

Het verreiker certificaat is het bewijs dat een medewerker beschikt over alle theoretische en praktische kennis om veilig en verantwoord te kunnen werken met de machine. ARBO centrum biedt een goede opleiding voor iedereen die werkt met de verreiker. Hierdoor voldoet u als werkgever aan de eisen die de Arbo-wet aan u stelt.

Inhoud van de cursus verreiker

De cursusdag begint met een theoriegedeelte, tijdens dit theoriegedeelte worden richtlijnen, wet en regelgeving omtrent het veilig werken met de verreiker doorgenomen. Ook wordt er aandacht besteedt aan het dagelijks, wekelijks en maandelijks onderhouden van de machine. Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een examen. De cursus wordt vervolgd met het praktijkgedeelte.

Tijdens het praktijkgedeelte worden de vaardigheden onder begeleiding van onze deskundige instructeurs geoefend. Er wordt goed ingespeeld op situaties uit de praktijk, de cursisten kunnen zelf praktijksituaties aandragen, zo zullen cursisten goed voorbereid zijn op het echte werk. Ook het praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen. De cursus wordt gegeven door een professionele instructeur van ARBO centrum. Wanneer er voor zowel theorie als praktijk een voldoende wordt gehaald, ontvangt de cursist aan het einde van de dag het verreiker certificaat. Het diploma is 5 jaar geldig.

De cursisten leren tijdens de opleiding veilig, verantwoord en adequaat te werken met de verreiker, alle voorschriften te volgen en dagelijks, wekelijks en maandelijks onderhoud aan de machine uit te voeren.

Volg de verreiker cursus op een van de locaties van ARBO centrum

De eendaagse cursussen worden gegeven op één van onze ARBO centrum vestigingen verspreidt door Nederland.

Wil je een verreiker opleiding voor je personeel in eigen huis volgen? Geen probleem. Wij komen graag op jouw locatie langs om onze kennis en ervaring te delen met je werknemers en zo te zorgen dat er op een veilige, correct en verantwoorde manier wordt gewerkt.

Toelatingseisen voor de verreiker cursus

De opleiding ‘veilig werken met de verreiker is geschikt voor werknemers die bij het verplaatsen, stapelen, laden en lossen van materialen en producten met een verreiker werken waarvan het maximum bedrijfslastmoment minder is dan 10 tonmeter. Voor al eerder gecertificeerde en dus ervaren werknemers er de herhalingscursus ‘veilig werken met verreiker’. Voor onervaren / beginnende bestuurders wordt een ééndaags programma aangeboden.

Goed opgeleid door ARBO centrum

ARBO centrum is een snel groeiend bedrijf dat opleidingen verzorgt voor het bedienen van onder andere heftrucksreachtruckshoogwerkers, en rolsteigers. Daarnaast bieden we veiligheidscursussen aan, zoals BHV en EHBO. Kijk op onze website naar ons ruime aanbod aan veiligheidsopleidingen.


Altijd een vestiging in de buurt

Met vestigingen door het hele land is ARBO centrum altijd goed bereikbaar!

Vind een locatie in de buurt