Alle Op hoogte

Veilig werken op hoogte

Eendaagse cursus Veilig werken op hoogte van ARBO centrum

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. De Arbowet spreekt al van werken op hoogte vanaf een hoogte van 2,5 meter boven de grond. Een val van deze hoogte kan namelijk al ernstige gevolgen hebben. Om veilig op hoogte te kunnen werken, is kennis van valbeveiliging en het beperken van risico’s noodzakelijk. Bij ARBO centrum volg je de cursus Veilig werken op hoogte al binnen één dag.

De inhoud van de cursus

De eendaagse cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte leer je van onze gecertificeerde instructeurs alles wat je moet weten over onder andere de wetgeving met betrekking tot het veilig werken op hoogte, de gevaren en krachten bij vallen en klimmaterialen. Na het theoriegedeelte ga je zelf aan de slag om de kennis in de praktijk te brengen. Onder begeleiding van de instructeurs ga je onder andere aan de slag met het bevestigen van valbeveiliging en het klimmen en werken op hoogte.

Het examen en het certificaat

De cursus Veilig werken op hoogte wordt afgesloten met zowel een theorie- als een praktijkexamen. Wanneer je beide examens succesvol afrondt, ontvang je je certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig en toont aan dat je over de benodigde basiskennis en –vaardigheden beschikt om veilig en verantwoord op hoogte te kunnen werken.

Schrijf je direct in voor de cursus Veilig werken op hoogte

Deze training is op dit moment alleen te volgen op aanvraag in groepsverband.

Bij ARBO centrum staat veilig werken op nummer één. Onze trainingslocaties bevinden zich door het hele land, zodat er altijd wel een vestiging bij jou in de buurt is. Neem contact met ons op als je nog vragen hebt. Onze medewerkers staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.