VCA Friesland

ARBO centrum beschikt over een eigen VCA Friesland locatie. Op onze locatie in Drachten kunnen cursisten terecht voor het volgen van een VCA cursus en het afleggen van het VCA examen. Ook cursisten voor VCA Heerenveen en VCA Sneek komen vaak naar onze locatie in Drachten toe. Hier krijgen alle cursisten namelijk les van ervaren professionals met zeer veel kennis van de VCA en de Arbowet.

Bij ons centrum voor VCA in Friesland kunnen cursisten terecht voor alle VCA cursussen, te weten: VCA Basis (B-VCA), VCA VOL (voor leidinggevenden) en VIL VCU (voor intercedenten).

VCA cursus Friesland

De Arbowet verplicht dat professionals die werken op een bouwplaats of andere risicovolle locatie voldoende geïnstrueerd zijn op het gebied van veiligheid en veilig en capabel kunnen werken. De VCA cursus in Friesland is de perfecte manier om hiervoor te zorgen.

Onze VCA cursus in Friesland bestaat uit een theoriegedeelte. De cursus wordt in een dag gegeven en afgesloten met een examen. Tijdens de VCA cursus komen alle verplichte onderdelen op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid aan bod, zoals:

Op onze VCA Friesland locatie in Drachten worden verschillende cursussen gegeven, aangezien de VCA in drie verschillende vormen komt. De VCA basiscursus is voor professionals die werken op een bouwplaats of andere risicovolle omgeving en leert cursisten alles op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid om verantwoord te kunnen werken. De VCA VOL behandelt dezelfde stof, maar dan voor leidinggevenden op de werkplaats. Zo leren zij hoe zij hun teams veilig moeten laten werken. VIL VCU leert intercedenten waar zij op moeten letten bij het veilig uitzenden van personeel.

VCA examen Friesland

Het VCA examen in Friesland kan uiteraard worden afgelegd op onze VCA Friesland cursuslocatie. De cursus en het examen beslaan samen een dagdeel. Na het voltooien van de cursus wordt het examen afgelegd. Wanneer het examen met een voldoende wordt afgesloten, ontvangt de cursist het VCA certificaat. Dit certificaat is tien jaar geldig en bewijst dat de professional in kwestie aan de eisen van de Arbowet voldoet voor het werken in een risicovolle omgeving.

De prijs van alle VCA cursussen is gelijk en inclusief het afleggen van het examen: 195 euro per persoon, exclusief BTW.

Aanmelden voor een VCA cursus