VCA Drenthe

Op zoek naar een VCA Drenthe locatie in de buurt? Volg een VCA cursus op een van de locaties van ARBO Centrum. Voor het behalen van VCA in Assen, VCA in Emmen of VCA in Hoogeveen, is een locatie in de buurt. Wij bieden VCA locaties in Drachten, Zwolle en Hengelo.

Op deze locaties kunnen cursisten terecht voor het volgen van een van de drie VCA-cursussen, te weten: VCA basis (B-VCA), VCA VOL en VIL VCU. Wij bieden elke cursist een passende opleiding, of het nu gaat om het volgen van een eerste cursus of het volgen van een herhalingscursus.

Het behalen van het VCA-certificaat is niet verplicht, echter verplicht de Arbowet alle professionals die werkzaam zijn op een bouwplaats of andere risicovolle omgeving wel om gedegen kennis te hebben over veiligheid, gezondheid en milieu. Daarom is onze VCA Drenthe locatie populair in de hele provincie. Het behalen van het VCA-certificaat is namelijk de beste manier om aan te tonen dat er aan de eisen van de Arbowet voldaan is.

VCA cursus Drenthe

Bij ARBO centrum kan er altijd worden gekozen voor een geschikte VCA cursus in Drenthe. Er is namelijk keuze uit B-VCA (VCA basis) voor professionals die werkzaam zijn op de bouwplaats, VCA VOL voor leidinggevenden en VIL VCU voor intercedenten. Het verschil tussen de cursussen is dat er bij B-VCA gefocust wordt op de eigen veiligheid, terwijl de VCA VOL cursus leidinggevenden leert om de veiligheid van hun teamleden te garanderen en de VIL VCU intercedenten essentiële kennis bijbrengt over het veilig uitzenden van personeel.

Elke VCA cursus in Drenthe bestaat uit een theoriegedeelte. De cursus is samengesteld in eigen beheer door specialisten met uitvoerige kennis op het gebied van VCA en Arbowet.

De VCA cursus in Drenthe behandelt de volgende onderdelen:

VCA examen Drenthe

Onze locaties worden ook gebruikt voor het afleggen voor het VCA examen in Drenthe. Voor de VCA in Drachten en VCA in Zwolle komen cursisten ook naar onze locatie om examen te doen. Wordt er een cursus gevolgd bij ARBO centrum, dan is het VCA examen hierbij inbegrepen. Het examen wordt op de cursusdag afgelegd. Zo kan in een dag het VCA certificaat met een geldigheidsduur van 10 jaar worden gehaald. De prijs voor het VCA examen in Drenthe bedraagt 195 euro exclusief BTW per persoon.

Aanmelden voor een VCA cursus