Alle VCA cursus

VCA code 95 cursus

Inclusief examen en code 95 registratie

Bij ARBO centrum is het mogelijk om de VCA code 95 (U05) cursus te volgen in zowel de VCA VOL als B-VCA ook wel Basisveiligheid-VCA genoemd . Deze cursussen zijn bedoeld voor beroepschauffeurs die verplicht zijn de 35 uur nascholing te behalen, dit kan dan mooi in combinatie met het behalen van een VCA-certificaat. Een VCA-certificaat is vaak verplicht op bouwplaatsen en op grote, industriële bedrijventerreinen. De chauffeur leert de gevaren van het verkeer herkennen en kan na het afronden van de code 95 VCA hierop inspelen om arbeidsongevallen te voorkomen. Ook wordt tijdens de cursus aandacht besteed aan de fysieke risico’s van de arbeid en het beoordelen van noodsituaties.

Waarom de VCA code 95 cursus bij ARBO centrum volgen?

Slagingspercentage van meer dan 95% 
 Meer dan 1.500 cursisten per maand
 Gemiddelde klanttevredenheid van 9
 Meer dan 10 eigen vestigingen

Direct aanmelden


Na de VCA code 95 cursus dient de cursist een afzonderlijk examen afleggen om zijn VCA certificaat in ontvangst te kunnen nemen. Dit examen wordt op dezelfde dag afgenomen. Het VCA certificaat is tien jaar geldig.

Tijdens de cursus wordt bij zowel de VCA VOL code 95 als VCA basis code 95 de volgende onderwerpen behandeld;

  • Wetgeving
  • Gevaren en ongevallen
  • Veiligheidsgedrag
  • Gevaarlijke stoffen
  • Noodsituaties
  • Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s)
  • Voorbereiding op het examen

VCA code 95 voor beroepschauffeurs

Als je actief bent als beroepschauffeur ben je verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur aan CCV nascholing te volgen. Wanneer je dit niet doet, is het niet mogelijk om je chauffeursdiploma te verlengen. Met Code 95 toon je aan dat je vakbekwaam bent. Het is een aanduiding op het rijbewijs die achter een voertuigcategorie staat. Deze aanduiding heeft een einddatum. Code 95 is verplicht wanneer je beroepsmatig een voertuig bestuurt waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) nodig is. Code 95 is vijf jaar geldig. Wij bieden zowel de VCA VOL code 95 als de B-VCA (Basisveiligheid VCA).

Erkende opleidingen bij ARBO centrum

De klassikale cursussen met een Code 95 vermelding van ARBO centrum zijn erkend door het CCV. In de praktijk eisen bovendien steeds meer opdrachtgevers het VCA certificaat bij het uitvoeren van risicovolle werkzaamheden. In die gevallen wordt ook van van beroepschauffeurs verwacht dat zij over het erkende diploma Basisveiligheid VCA beschikken.