Alle VCA cursus

VCA basis cursus

Inclusief VCA basis examen

VCA cursus van één dag bij jou in de buurt

Bij ARBO centrum staat veilig werken op nummer één. Daarom bieden wij een VCA cursus inclusief examen aan om werkgever en werknemer bewust te maken van de risico’s op de werkvloer. De eendaagse VCA cursus basis is bedoeld voor iedereen die nog niet eerder een VCA cursus heeft gevolgd of van wie het certificaat is verlopen. Ben je geen leidinggevende en niet actief als ZZP-er, dan is een VCA basis certificaat voldoende. 

Waarom de VCA basis (B-VCA) cursus bij ARBO centrum?

Slagingspercentage van meer dan 95% 
 Meer dan 1.500 cursisten per maand
 Gemiddelde klanttevredenheid van 9
 Meer dan 11 eigen vestigingen

Direct aanmelden Offerte aanvragen


Veilig aan het werk met de basis VCA cursus

Met het behalen van het basis VCA diploma laat je zien dat je beschikt over de basiskennis van VGM, zoals gesteld door VCA. Je toont aan dat je veilig werkt, volgens de standaard van VCA. Je houdt rekening met de veiligheid en gezondheid van jou en anderen, maar denk daarbij ook aan het milieu. Heb je nog nooit een VCA cursus gedaan of werk je niet in een leidinggevende functie of ZZP’er? Dan is de VCA basiscursus geschikt voor jou.

VCA cursus leestip: Verschil tussen B-VCA en VOL VCA

Zo ziet de VCA cursus eruit

De VCA cursus duurt één dag en wordt aansluitend afgesloten met een examen. Wil jij je VCA certificaat behalen? Tijdens de VCA cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wetgeving
  • Ongevallen: oorzaken en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Ergonomische werkplek
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Aan het einde van de middag wordt het VCA examen afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. Dit examen duurt ongeveer een uur. Als je het examen succesvol afrondt, ontvang je een officieel erkend VCA certificaat in de vorm van een ARBO pas. Deze pas is tien jaar geldig. ARBO centrum beschikt over eigen vestigingen, verspreid door heel Nederland. Er is dus altijd een cursuslocatie bij jou in de buurt te vinden!

Wil jij de VCA cursus volgen op eigen locatie volgen?

Wij verzorgen vele VCA cursussen op onze eigen vestigingen, zit hier niet de gewenste locatie tussen? Of wil je dat wij een groep opleiden bij jullie op locatie? Dan komen wij graag naar jullie toe. Vraag gemakkelijk een vrijblijvende offerte aan via onderstaande knop.

 Offerte aanvragen