Alle Transport en logistiek cursussen

Zijlader cursus

Veilig werken met de zijlader met een cursus van ARBO centrum

Veilig werken staat bij ARBO centrum op nummer één. We vinden het belangrijk dat iedereen die in zijn of haar dagelijkse werkzaamheden met een werktuig werkt, de risico’s en gevaren kent en weet hoe deze kunnen worden beperkt. Ook een zijlader, een heftruck die wordt gebruikt om lasten in de lengterichting te verplaatsen, brengt gevaren met zich mee. Tijdens de eendaagse cursus van ARBO centrum leer je van onze gecertificeerde instructuers alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om veilig met de zijlader te kunnen werken.

Inhoud van de zijlader cursus

De cursus is geschikt voor bestuurders van 16 jaar of ouder die al beschikken over enige rij- en bedieningsvaardigheden. De zijlader training bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte, waarin onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

Veiligheidsaspecten volgens de Arbo wetgeving

  • Banden, remmen en besturing
  • Pallets en verpakkingen
  • Soorten aandrijvingen
  • Controle en onderhoud van de zijlader
  • Bediening, rij- en kijktechniek
  • Laden en lossen

Zowel het theorie- als het praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen. Als je beide examens succesvol afrondt, ontvang je het zijlader certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Na het afronden van de cursus ben je op de hoogte van de Arbo regels, heb je controle over het werktuig en ben je in staat veilig en verantwoord met het werktuig om te gaan en deze op de juiste manier te onderhouden.

Meer informatie over de zijlader cursus

Wil je meer weten over de zijlader cursus van ARBO centrum of heb je een vraag over een van de andere cursussen in ons aanbod? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. We staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te voorzien van passend advies over onze cursusmogelijkheden.