Alle Transport en logistiek cursussen

Terminaltrekker cursus

Een terminal trekker wordt gebruikt bij het vervoeren, opslaan en overslaan van goederen. Personen die tijdens hun dagelijkse werkzaamheden gebruikmaken van deze trekker zijn verplicht te beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om veilig met dit werktuig om te kunnen gaan. Volg de terminaltrekkers cursus van ARBO centrum en vergroot de veiligheid op de werkvloer.

Wettelijke verplichtingen voor de cursus terminaltrekker

Aan het werken met een terminal trekker zijn een aantal wettelijke verplichtingen verbonden. Zo moet de werknemer minimaal 18 jaar zijn en mogen alleen personen met een aantoonbare opleiding met het werktuig werken. Daarnaast moet de trekker in goede staat verkeren.

De inhoud van de cursus terminaltrekker

De cursus voor de terminaltrekker bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte leren onze gecertificeerde instructeurs je alle kennis die je nodig hebt om veilig en verantwoord met het werktuig om te gaan. In het praktijkgedeelte van de cursus ga je onder begeleiding met de terminaltrekker aan de slag. Hierbij is het verplicht veiligheidsschoenen te dragen.

Aan het einde van de cursusdag vindt een examen plaats. Na het succesvol afronden van dit examen ontvang je je certificaat en een ARBO pas. Het certificaat is officieel erkend en is vijf jaar geldig.

Schrijf je in voor de cursus bij ARBO centrum

Heb je vragen over de cursus voor de terminal trekker of wil je je voor de cursus inschrijven? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden of je inschrijving te voltooien.