Alle Transport en logistiek cursussen

Orderpicktruck cursus

Eendaagse grondverzet orderpicktruck cursus bij ARBO centrum

In veel warehouses en magazijnen wordt gebruik gemaakt van orderpicktrucks. Dit werktuig vergemakkelijkt het verzamelen van goederen volgens een verzamellijst. Iedereen die met een orderpicktruck werkt of gaat werken, moet kunnen aantonen over de juiste kennis en vaardigheden te beschikken om het werktuig te bedienen.

Dit leer je tijdens de cursus orderpicktruck

Bij ARBO centrum volg je de cursus voor de orderpicktruck al binnen één dag. Tijdens de cursus leer je alle regels die gelden volgens de veiligheidsaspecten van de arbeidsinspectie. De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte, waarin onze gecertificeerde instructeurs je alle kennis en vaardigheden bijbrengen die nodig zijn om de orderpicktruck veilig en verantwoord te bedienen. De cursus wordt afgesloten met een examen. Als je dit examen succesvol afrondt, ontvang je je orderpicktruck certificaat en ARBO pas. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Tijdens de grondverzet orderpicktruck cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Effectieve rijtijd
  • Picken op hoogte in het magazijn
  • Bewustwording van gevaren en risico’s
  • Dagelijks onderhoud
  • Stabiliteit
  • Belading

Vind een trainingslocatie bij jou in de buurt

Deze training is op dit moment alleen te volgen op aanvraag is groepsverband.

De trainingslocaties van ARBO centrum bevinden zich door het hele land. Er is altijd wel een vestiging bij jou in de buurt. Volg je liever een incompany training? Informeer dan naar de mogelijkheden om een orderpicktruck cursus op jouw eigen bedrijfslocatie te volgen.