Alle Rolsteiger cursus

Rolsteiger herhalingscursus

✔ Rolsteiger opbouwen en afbreken ✔

Rolsteiger herhalingscursus in één ochtend

Nadat je het rolsteigercertificaat hebt behaald, is deze vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je een rolsteiger herhalingscursus te doen om je certificaat te behouden. In vijf jaar tijd kan er een hoop veranderen, zo zagen we in 2018 dat er nieuwe richtlijnen werden toegevoegd in de Arbo-wet over hoe ‘veilig te werken met de rolsteiger’. Het is dus van belang dat de kennis elke vijf jaar opgefrist wordt. Een werknemer met een verlopen certificaat is niet verzekerd. Daarom bieden wij de herhalingscursus rolsteiger aan, een halve dag cursus en je kan de werkzaamheden veilig en gecertificeerd blijven doen.

Voor wie is deze cursus bedoelt?

Tijdens onze rolsteiger herhalingscursus wordt de huidige kennis weer opgefrist. De mogelijk nieuwe richtlijnen van de Arbo-wet worden besproken. Wij zorgen dat je bewust blijft van de gevaren die het werken met een rolsteiger met zich mee kan brengen, zodat je veilig kan blijven werken met de rolsteiger. Deze rolsteiger opleiding is geschikt voor mensen die al eerder een rolsteiger certificaat hebben behaald, ongeacht van welke opleider de bestaande is. Door deze korte cursus kun jij aantonen dat je de theorie en de praktijk nog steeds beheerst en veilig kunt werken.

Hoe ziet de herhalingscursus eruit?

De herhalingscursus rolsteiger begint om 08.30 uur met een theoriegedeelte, de vastgestelde richtlijnen vanuit de Arbo-wet worden doorgenomen , hierna volgt direct een theorie-examen. Na het theorieblok is er een kort praktijkgedeelte waarin de cursist laat zien dat hij het veilig werken met een rolsteiger nog beheerst. Ook het praktijkdeel wordt afgesloten met een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een nieuw rolsteigercertificaat en ARBO-pas.

  • Geschikt voor iedereen die het certificaat moet verlengen
  • Inclusief certificaat en gebruik rolsteiger
  • Halfdaagse rolsteiger cursus van 08.30 uur tot uiterlijk 12.30 uur.
  • Certificaat 5 jaar geldig

Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn een geldig identiteitsbewijs en veiligheidsschoenen. De rest verzorgen wij. Lesmateriaal, certificaat en ARBO pas zijn altijd inbegrepen