Deze week je examen halen?


Check beschikbaarheid

Rolsteiger cursus

Heb je een vraag? +31 (0)88 - 123 0 888
Veilig werken met de rolsteiger

In 1 dag het certificaat ‘veilig werken met de rolsteiger halen? Dat kan!
Op één van onze vestigingen van ARBO centrum of incompany op jullie locatie.
Zowel de herhalingscursus rolsteiger en de basiscursus rolsteiger wordt in een dagdeel verzorgd.

Rolsteigers zijn steigers die bestaan uit één of meerdere werkvloeren en zijn voorzien van wielen, waardoor ze verplaatsbaar zijn, in tegenstelling tot vaste steigers. Voor een rolsteiger heb je geen certificaat steigerbouwer 1 of 2 nodig. Rolsteigers zijn kleiner en van lichter materiaal gemaakt dan een gewone vaste steiger. Het rolsteiger certificaat is het bewijs dat u of een medewerker beschikt over alle theoretische en praktische kennis om veilig en verantwoord te kunnen werken met de rolsteiger. ARBO centrum biedt een goede opleiding voor iedereen die werkt met de rolsteiger. Hierdoor kunt u als werkgever aantonen te voldoen aan de eisen die de Arbo-wet aan u stelt.

Inhoud van de rolsteiger cursus

De cursusdag begint met een theoriegedeelte, gevolgd door het praktijkgedeelte. In het theoriegedeelte komen de richtlijnen voor het veilig werken met de rolsteiger welke zijn vastgesteld aan bod. Want weet jij nu direct te vertellen bij hoeveel windkracht er niet meer op de rolsteiger gewerkt mag worden. Naast de richtlijnen wordt er ook gesproken over het goed onderhouden van de rolsteiger. Tijdens het praktijkgedeelte worden de vaardigheden onder begeleiding van onze deskundige instructeurs geoefend. Wanneer er voor zowel theorie als praktijk een voldoende wordt gehaald, ontvangt de cursist aan het einde van de dag het rolsteiger certificaat. Dat diploma is 5 jaar geldig.

Volg de rolsteiger cursus op een van de locaties van ARBO centrum

De eendaagse cursussen worden gegeven op één van onze vestigingen verspreidt door Nederland. Wil je een rolsteiger opleiding voor je personeel in eigen huis volgen? Geen probleem. Wij komen graag op jullie locatie langs om onze kennis en ervaring te delen met je werknemers en zo te zorgen dat op een veilige, juiste en verantwoorde manier wordt gewerkt. Wanneer we de cursus incompany bij jullie geven maken we gebruik van jouw eigen rolsteiger, zo oefent je personeel direct met het materiaal waar zij mee zullen werken.

Toelatingseisen voor de rolsteiger cursus

De cursus ‘veilig werken met de rolsteiger’ is geschikt voor beginnende en ervaren mensen uit de bouw.  Werknemers en of collega’s die regelmatig werken op hoogte of gebruik maken van steigers. Een rolsteiger is een steiger met één of meerdere werkvloeren op wielen, dit maakt de steiger verplaatsbaar, het is belangrijk dat de persoon die er mee zal werken goed op de hoogte is van de mogelijkheden om optimaal gebruik te kunnen maken van de rolsteiger en de veiligheidsrichtlijnen en risico’s.

Goed opgeleid door ARBO centrum

ARBO centrum is een snel groeiend bedrijf dat opleidingen verzorgt voor onder andere het bedienen van heftrucksreachtruckshoogwerkers, rolsteiger en verreiker . Daarnaast bieden we veiligheidscursussen aan, zoals BHV en EHBO. Op onze website vindt u al onze opleidingen.

Al bijna 40.000 cursisten gingen u voor en werden bij ARBO centrum opgeleid, wij hebben dankzij deze cursisten een 9,4 gehaald in een klanttevredenheid onderzoek.


Gerelateerde cursussen