Deze week je examen halen?


Check beschikbaarheid

Reachtruck cursus

Heb je een vraag? +31 (0)88 - 123 0 888
Reachtruckcertificaat halen?

Reachtruck basiscursus in één dag

Tijdens onze reachtruck basiscursus, leren wij onze cursisten om vellig een reachtruck te besturen en te beheersen. Deze cursus is bedoeld voor mensen met geen of weinig ervaring. Of waarvan het reachtruckcertificaat langer dan 3 maanden is verlopen.

De reachtruck opleiding begint om 08.30 met het theoriegedeelte, de ochtend wordt afgesloten met een theorie-examen.
Onderwerpen die worden besproken tijdens het theoriegedeelte:

In de middag is het praktijk gedeelte met afsluitend een praktijkexamen. De dagcursus duurt van 08.30 t/m max. 15.30 (afhankelijk van het aantal cursisten). Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een reachtruckcertificaat en een ARBO-pas.

Kosten reachtruck cursus

Deelname aan de dagcursus ‘veilig werken met Reachtrucks’ bedraagt €175,- excl. BTW. Het enige waar je zelf voor moet zorgen zijn een geldig identiteitsbewijs en veiligheidsschoenen. De rest verzorgen wij. Het is ook mogelijk om de reachtruck opleiding in combinatie met een heftruck te doen. Voor deze heftruck reachtruckopleiding komen de totale kosten op €275,- excl. BTW en krijg je voor beide voertuigen een certificaat en een ARBO pas. Lesmateriaal, certificaat en ARBO pas zijn altijd inbegrepen

Reachtruck herhalingscursus

Nadat je het reachtruckcertificaat hebt behaald, is deze vijf jaar geldig. Na deze vijf jaar dien je een herhalingscursus reachtruck doen om je certificaat te behouden. Een werknemer met een verlopen certificaat is namelijk niet verzekerd. Daarom bieden wij de herhalingscursus reachtruck aan, een halve dag cursus en je kan de werkzaamheden veilig en gecertificeerd blijven doen.

Tijdens onze reachtruck herhalingscursus wordt de huidige kennis weer opgefrist. Wij zorgen dat je bewust blijft van de gevaren die het werken met, en besturen van, een reachtruck met zich mee kan brengen. Deze reachtruck opleiding is geschikt voor mensen die al eerder een reachtruck certificaat hebben behaald, ongeacht van welke opleider de bestaande is. Door deze korte cursus kun jij aantonen dat je de theorie en de praktijk nog steeds beheerst en veilig kunt werken.

De herhalingscursus reachtruck begint om 08.30 uur met een theoriegedeelte, hierna volgt direct een theorie-examen. Na dit theorie-blok is er een kort praktijkgedeelte waarin de cursist laat zien dat hij het veilig rijden met een reachtruck nog beheerst. Ook het praktijkdeel wordt afgesloten met een examen. Bij het positief afleggen van beide examens ontvangt de cursist een nieuw reachtruck certificaat en ARBO-pas.

1 uurs-certificering reachtruck

Het is mogelijk om tijdens de incompany training gebruik te maken van 1 uurs-certificering reachtruck. De cursisten worden opgedeeld in kleine groepjes van 2 en per groepje van 2 wordt de cursus, theorie en praktijk voor de reachtruck in 1 uur afgenomen bij de machine. De cursisten kunnen na het certificeren weer aan de slag. Voordeel is dat de andere medewerkers aan het werk blijven en de verliesuren minimaal zijn.

Alle voordelen op een rij van een reachtruck certificaat in 1 uur

Tarief 1-uurs certificering reachtruck €175,- p/p (vanaf minimaal 2 personen)

Veelgestelde vragen


Is een certificaat verplicht?

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Lees meer

Vanaf welke leeftijd mag je een heftruck, reachtruck of hoogwerker besturen?

Voor de verschillende werktuigen gelden verschillende leeftijden. Hieronder een kort overzicht:

Minimale leeftijd om een heftruck, reachtruck, stapelaar, en EPT te besturen
Vanaf 16 jaar – certificaat, rijden onder structureel toezicht.
Vanaf 18 jaar – certificaat, zelfstandig werken

Minimale leeftijd om een hoogwerker te besturen
Vanaf 18 jaar

Voor alle werktuigen geldt dat de medewerker gedegen instructie gehad moet hebben, dit moet aantoonbaar zijn. Bijvoorbeeld met één van onze certificaten.

Minimum leeftijd VCA diploma
Met dit certificaat kunnen aannemers aantonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. VCA maakt de aannemers bewust van de veiligheid op de werkvloer. Je mag officieel werken vanaf je 14e , dus hanteert ARBO centrum voor de deelname aan een VCA cursus of examen, een minimale leeftijd van 14 jaar.

Minimum leeftijd BHV certificaat
De minimale leeftijd voor het volgen van een BHV basiscursus of BHV herhalingscursus is 16 jaar. Een BHV-diploma is bij ons 1 jaar geldig.

Lees meer

Hoe lang duurt de cursus?

De basiscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 - 15.30.

De herhalingscursussen heftruck, reachtruck en hoogwerker: van 08.30 - 12.00.

BHV: van 08.30 - 15.30

VCA cursus zonder examen: van 08.00 tot 16.00

VCA cursus inclusief examen: van 8.00 tot 17.30

Lees meer


Gerelateerde cursussen