Over ons

‘Het verhaal over het ontstaan van ARBO centrum
is een interessant en inspirerend verhaal’.

Veiligheidskundige - John van Haren

Geschiedenis.

Ruim twintig jaar geleden begon John van Haren als ondernemer, destijds als glazenwasser.
Het gevoel van vrijheid was heerlijk! De ambitie van John bleef groeien,zo werd het glazenwassen uitgebreid en ontstond er een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf met medewerkers. Dit bleek een doorslaand succes, mede dankzij de kennis en vaardigheid welke hoog in het vaandel stond. 

Vanwege de groei van het bedrijf moest ‘het laddertje’ plaats maken voor een hoogwerker! Omdat het huren van een  hoogwerker in die tijd nog in de kinderschoenen stond besloot John zelf een hoogwerker aan te schaffen. Hierdoor kon het schoonmaakbedrijf zich onderscheiden in de markt. Langzaamaan werd deze hoogwerker steeds vaker verhuurd. Je herkent het misschien wel, een van je vrienden heeft een aanhanger. Ga je dan zelf ook een aanhanger aanschaffen of gebruik je, die enkele keer dat je hem nodig hebt, de aanhanger van je vrienden?

De ondernemende John zag daar een kans in en voordat hij het zelf door had was daar een verhuurbedrijf geboren. Het schoonmaakbedrijf werd verkocht, het verhuurbedrijf werd de focus met in het begin voornamelijk de verhuur van hoogwerkers. Hierdoor kwam er steeds meer de vraag van klanten naar certificaten voor het veilig werken met hoogwerkers. Terecht, want uiteindelijk staat veiligheid voorop. In de Arbo-wet is vastgelegd dat een werkgever er alles aan moet doen en aan moet kunnen tonen dat zijn personeel voldoende scholing en benodigdheden tot zijn beschikking heeft om veilig te kunnen werken. Mede daardoor is er een lespakket ontwikkeld. Dit lespakket is goedgekeurd door de inspectie SZW, het UWV en het CBR. Hierdoor kunnen wij in eigen beheer examens afnemen en certificaten verstrekken. Het begin van ARBO opleidingscentrum was een feit.

Het aanbod werd al snel uitgebreid met heftruck/reachtruck cursussen. Inmiddels beschikken we over 12 vestigingen verspreidt door het hele land en is het aanbod ook uitgebreid met diverse veiligheidstrainingen zoals BHVVCA en NEN3140. Alle cursussen kunnen ook in het Engels verzorgd worden. Ook worden er veel trainingen verzorgd bij bedrijven op locatie, de zogeheten incompany trainingen.

Waar staat ARBO centrum voor?

Anno 2018 groeide ARBO opleidingscentrum uit zijn jasje, we zijn met onze hoofdvestiging in Ede verhuisd naar een groter pand. Er zijn nieuwe collega’s aangenomen met elk zijn eigen talenten en focus, we werken met zijn allen elke dag met veel plezier aan het nog completer maken van ons aanbod. Naast opleiden, adviseren, certificeren, keuren hebben we nu ook een eigen ARBO shop. Hier vind u alle benodigdheden voor de veiligheid in en rondom uw bedrijf.

Al deze veranderingen hebben we ondergebracht onder een nieuwe bedrijfsnaam: ARBO centrum

ARBO centrum onderscheidt zich van soortgelijke bedrijven doordat het een totaalaanbieder is; alles is ondergebracht bij 1 adres. Eigen vestigingen, verspreidt door  het land voorzien van oefenruimtes met machines en materiaal waarbij cursisten optimaal kunnen oefenen. Daarnaast heeft ARBO centrum een eigen showroom in Ede met een grote voorraad producten op het gebied van BHV, EHBO, PBM’s, veiligheidssignalering, brandblussers, etc. Alles voor de veiligheid in en om de locatie van de klant. Kom gerust eens langs bij onze hoofdvestiging in Ede!