Wat kost een heftruck opleiding?

24 augustus 2020

Wat kost een heftruck opleiding?

Je weet ongetwijfeld dat je voor het besturen van een heftruck in het bezit moet zijn van een geldig heftruck certificaat. Dit certificaat kun je behalen door het volgen van een cursus en het doen van examen. Het is dus meer dan een schriftelijke cursus, maar een echte opleiding. Maar wat kost een heftruck opleiding? En is deze moeilijk, of duurt hij lang? Het valt allemaal best mee. Een heftruck opleiding is niet duur en je kunt je certificaat in een dag behalen. Hier lees je wat een heftruck opleiding kost en hoe deze eruit ziet.

Een heftruck opleiding is verplicht omdat het besturen van een heftruck risico’s met zich meebrengt. Als bestuurder dien je op de hoogte te zijn van deze risico’s en te weten hoe je hiermee om moet gaan. Door een heftruck opleiding te volgen en je certificaat te behalen, toon je aan dat je capabel bent om veilig een heftruck te besturen. Elk voertuig heeft zijn eigen certificaat.

Wat kost een heftruck opleiding?

Wat een heftruck opleiding kost, is afhankelijk van welke cursus je volgt. Er zijn er namelijk diverse. Verschillende opleiders hanteren ook verschillende prijzen. Over het algemeen komen de prijzen echter redelijk overeen. Wie bij ARBO centrum een heftruck opleiding wil volgen, kan dit doen vanaf 145 euro per persoon. Dit maakt de opleiding goed te doen, ook wanneer er geen sprake is van een werkgever die de kosten vergoedt.

De meest gekozen heftruck opleiding is de basiscursus. Dit is de opleiding voor iedereen die nog geen heftruck certificaat heeft en een heftruck wil gaan besturen. De kosten van deze heftruck opleiding bedragen 195 euro per persoon.

Deze opleiding bestaat uit twee onderdelen: een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. Beide gedeeltes komen op de cursusdag aan bod en ook wordt op beide gebieden een examen afgelegd. Om het heftruckcertificaat te behalen, moeten beide examens succesvol worden voltooid.

De inhoud van de heftruck theorie beslaat de volgende onderdelen:

De inhoud van de heftruck praktijk bestaat uit de onderstaande onderdelen:

Na het volgen van de opleiding doe je dezelfde dag examen. Slaag je, dan krijg je jouw heftruck certificaat. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

Wat kost een andere heftruck opleiding?

Naast de basisopleiding kun je ook nog diverse andere heftruck opleidingen volgen. ARBO centrum biedt de volgende cursussen aan:

Ook is het mogelijk om de heftruck opleiding te combineren met een reachtruck opleiding. Zo haal je op een dag zowel je heftruck certificaat als je reachtruck certificaat.

Terug naar overzicht