Waarom is het VCA certificaat noodzakelijk?

18 juli 2019

Wat je leert tijdens een VCA opleiding kan je ogen openen, nieuwe inzichten geven en bovenal het maakt je bewust, bewust van onveilige handelingen en situaties tijdens je werk. Mogelijk situaties waar jij nooit mee in aanraking komt, maar vooral ook veel herkenbare situaties waar je ineens anders naar zal kijken en ook zeker anders mee om zal gaan.

Natuurlijk zul je van nature al zo veilig mogelijk werken en denken, niemand zal bewust per ongeluk van grote hoogte willen vallen tijdens zijn werk, om maar een voorbeeld te noemen. Bovendien zal je niet alleen bewuster omgaan met je eigen veiligheid, maar ook met die van je collega’s.

Hoeveel is jouw veiligheid je waard?

Het halen van een VCA diploma is een investering en een investering die je geen geld oplevert is dat wel een investering?

Dit is wat velen denken, maar eigenlijk levert het je wel zeker wat op. Naast het allerbelangrijkste, je eigen veiligheid en die van je collega’s bevorderen, levert het je ook meer geld op. Tegenwoordig zijn het namelijk vaak de opdrachtgevers die van je eisen dat je in het bezit bent van een VCA certificaat.  Geen opdracht, geen inkomen.

Bovenal, je eigen veiligheid gaat toch altijd voor alles. Je meer bewust zijn van de gevaren op en rond de werkvloer levert op dat je meer bedachtzaam te werk zal gaan. Je beter de risico’s kunt inschatten en je de klus netjes kunt opleveren.

Samen met je collega’s een cursus VCA doen? Of liever alleen?

Bij ARBO centrum kunnen wij je de cursus VCA op verschillende manieren aanbieden. Zo kun je ervoor kiezen om thuis de VCA e-learning te doen, te oefenen met een VCA proefexamen en je vervolgens in te schrijven voor het echte VCA basis examen.

Of je kunt een VCA cursus op één van onze vestigingen doen, in één dag volg je de cursus, krijg je hulp en uitleg en je sluit de dag af met het examen.

Maar wie weet ben je met voldoende collega’s om samen de cursus te volgen.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden die wij jullie kunnen bieden.

Terug naar overzicht