Verschillende rolsteiger merken

15 oktober 2020

Net als bij alle andere producten waar op en om een bouwplaats mee wordt gewerkt, zijn er ook verschillende aanbieders van rolsteigers. De verschillende rolsteiger merken kunnen het lastig maken om tot een keuze te komen. Want welk merk moet er gekozen worden? Uiteraard zijn het allemaal in de basis dezelfde steigers. Toch zijn er verschillen. In prijs, maar ook in kwaliteit. Al hangt die kwaliteit vooral samen met het beoogde gebruik. Onderstaand een overzicht van de meest voorkomende merken en hun eigenschappen.

De verschillende rolsteiger merken en hun eigenschappen

Onderstaand worden de in Nederland meest gebruikte merken rolsteigers behandeld. Ontbreekt er een merk? Neem dan contact op met ARBO centrum. Wij kunnen informatie dan altijd aanvullen.

Voor hobbymatig en semi-professioneel gebruik

De verschillende rolsteiger merken richten zich vaak op een bepaald gebruik. Zo zijn er merken die geschikt zijn voor hobbygebruik, semi-professioneel gebruik of zeer licht gebruik in professionele omgevingen.

Twee van deze merken zijn Euroscaffold en ASC. Spelen de kosten de belangrijkste rol, dan is Euroscaffold in veel gevallen de beste keuze. Met de kwaliteit is niets mis, maar deze is niet zwaar genoeg voor professioneel gebruik. ASC biedt tegen een iets hogere prijs over het algemeen een net iets zwaardere kwaliteit en eenvoudiger montagesysteem.

Voor professioneel gebruik

Voor professioneel gebruik zijn Altrex, Skyworks, Layher en Custers de meest gebruikte merken. Wat onderscheidt deze verschillende rolsteiger merken nu van elkaar?

Layher staat bekend als zeer degelijk. Zware, Duitse kwaliteit. Dit is tegelijk een voordeel en een mogelijk nadeel, want deze steigers zijn niet altijd even eenvoudig te hanteren door hun gewicht.

De steigers van Custers hebben hun waarde dubbel en dwars bewezen. Daar is de prijs dan ook naar. Een mogelijk nadeel is het ontbreken van een universele maatvoering, waardoor zij niet met andere merken uitwisselbaar zijn.

Altrex is een van de marktleiders. Deze steigers zijn in principe altijd aan te raden. Altrex heeft echter diverse lijnen, dus let erop dat er wel gekozen wordt voor de professionele lijn.

Skyworks steigers bieden een hoge kwaliteit en zijn uitwisselbaar met andere merken. Hun prijs maakt ze uitsluitend geschikt voor professioneel gebruik. 

Terug naar overzicht