Opleiding heftruckchauffeur kosten

5 januari 2021

Het volgen van een heftruckopleiding is erg interessant. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig en als heftruckchauffeur heb je een grote kans op het snel vinden van een baan, plus een hoge baanzekerheid. Natuurlijk dien je wel eerst de opleiding te halen. Hoe ziet deze opleiding er precies uit, hoe lang duurt deze en minstens net zo belangrijk: wat zijn de opleiding heftruckchauffeur kosten? In deze blog vertellen wij je er alles over.

Opleiding heftruckchauffeur kosten: lager dan je waarschijnlijk denkt

Opleidingen zijn vaak duur. Dat heeft onder andere te maken met de lengte van de opleiding. Alleen al vanuit dat perspectief is een opleiding tot heftruckchauffeur erg interessant. Om als heftruckchauffeur te mogen werken, dien je in het bezit te zijn van een heftruckcertificaat. Dit certificaat behaal je door een cursus te volgen en examen af te leggen. Het gehele traject duurt slechts een dag, en dat heeft natuurlijk een positieve invloed op de kosten.

De opleiding heftruckchauffeur kosten bedragen bij ARBO centrum 195 euro exclusief BTW per persoon. Deze kosten zijn inclusief het afleggen van examen. Wanneer je slaagt voor het examen, ontvang je het heftruckcertificaat. Ook deze kosten zijn in de prijs opgenomen.

Waar bestaat de heftruckopleiding uit?

De heftruckopleiding bestaat uit theorie en praktijk. In een dag leer je eerst alles wat je moet weten over het capabel en veilig besturen van de heftruck. Vervolgens oefen je deze theorie in de praktijk en leg je een theorie- en praktijkexamen af. Je doet dus aansluitend op de cursus examen, zodat alle kennis nog vers in je geheugen zit.

Afwijkende kosten

De kosten van 195 euro exclusief BTW gelden voor de reguliere heftruckcursus. Er zijn ook mogelijkheden voor het volgen van alternatieve cursussen. Wil je bijvoorbeeld een cursus in de avond volgen, dan is dat ook mogelijk. Hiervoor gelden geen afwijkende kosten. Voor wie niet of onvoldoende Nederlands spreekt, is er de mogelijkheid om de opleiding tot heftruckchauffeur te volgen in het Engels of Pools. De kosten hiervan bedragen 245 euro per persoon exclusief BTW. Ook kan er een cursus inclusief Code 95 worden gevolgd (295 euro per persoon exclusief BTW) of kun je kiezen voor een gecombineerde heftruck- en reachtruckcursus (295 euro per persoon exclusief BTW).

Terug naar overzicht