Hoe sluit je een AED aan?

9 november 2020

Bij een hartstilstand kan een AED levens redden. De kans op het overleven van een hartstilstand neemt aanzienlijk toe wanneer er een AED wordt gebruikt. Het is belangrijk om te weten hoe een AED werkt. Dat begint bij het correct aansluiten hiervan. Hoe sluit je een AED aan?

Gelukkig is een AED voorzien van heldere instructies. In veel gevallen betreft het zelfs gesproken instructies. Terwijl men bezig is met het gereedmaken van de AED wordt verteld welke handelingen moeten worden uitgevoerd. Niet elke AED beschikt echter over gesproken instructies. Wanneer een AED moet worden gebruikt, betekent dit dat er geen tijd te verliezen is. Daarom is het goed om van te voren te weten hoe je een AED aansluit.

Hoe sluit je een AED aan? Stap voor stap uitgelegd

Hoe sluit je een AED aan? Ook als leek kun je snel en effectief een AED gebruiken, zolang je rekening houdt met de onderstaande stappen.

Punten van aandacht

Tijdens het toepassen van een AED is het belangrijk dat niemand het slachtoffer aanraakt. Ook is het belangrijk dat het slachtoffer niet in een plas ligt, de borststreek droog is en de elektrodenstickers niet in aanraking komen met tepels, sieraden of het sleutelbeen en borstbeen.

Terug naar overzicht