Cursus veilig werken langs de weg: hoe lang is deze geldig?

6 januari 2021

Met een cursus “veilig werken langs de weg” leer je alles wat je moet weten over de risico’s en gevaren van het werken langs de weg. Maar natuurlijk ook wat je kunt doen om deze risico’s en gevaren te minimaliseren. Kortom: je leert hoe je het werken langs de weg zo veilig mogelijk maakt. Dat is belangrijk, want langs de weg is een van de meest risicovolle plekken om te werken. Niet alleen vanwege de werkzaamheden, maar vaak ook omdat je te maken hebt met andere mensen, zoals verkeersdeelnemers.

Wanneer je de cursus hebt afgerond, beschik je over alle benodigde kennis. Maar hoe lang is de cursus veilig werken langs de weg eigenlijk geldig? Is het een kwestie van eenmaal de cursus volgen, of komt er meer bij kijken?

Vijf jaar geldig

Net als veel andere veiligheidscertificaten is ook het certificaat voor de cursus veilig werken langs de weg vijf jaar geldig. Dit is natuurlijk een bewuste keuze. De reden dat er voor een geldigheid van vijf jaar is gekozen, heeft te maken met wetgeving. Werkgevers en werknemers zijn te allen tijde verplicht om voldoende kennis van veiligheid te hebben. Dit betekent dat het noodzakelijk is om kennis periodiek te herhalen. Daarom kun je na vijf jaar een herhalingscursus volgen, die je opnieuw afsluit met een examen. Slaag je wederom, dan ontvang je weer het certificaat voor de duur van vijf jaar.

Nieuwe ontwikkelingen

Het herhalen van kennis is niet de enige reden waarom de cursus veilig werken langs de weg vijf jaar geldig is. Met enige regelmaat ontstaan er nieuwe inzichten over veilig werken, net als nieuwe technieken en misschien zelfs nieuwe regels. Het is belangrijk dat kennis up to date blijft. Daarom is het zeker mogelijk dat wanneer je een herhalingscursus volgt, de stof iets is aangepast.

Cursus bij ARBO centrum

Wil jij de cursus veilig werken langs de weg volgen? Je haalt je certificaat bij ARBO Centrum in een dag, voor 195 euro exclusief BTW per persoon.

Terug naar overzicht