Alle NEN 3140 cursus

NEN 3140 VOP herhalingscursus

Elektrische objecten

Bij bedrijven die werken met of aan elektrotechnische installaties is het van groot belang dat werknemers op de hoogte zijn van de gevaren en risico’s die deze werkzaamheden met zich meebrengen. De wettelijke verplichtingen waar de werknemers van op de hoogte moeten zijn, worden samengevat onder de norm NEN 3140. NEN 3140 VOP staat voor Voldoende Onderricht Persoon, wat inhoudt dat de werknemer in staat is om onder begeleiding of toezicht van een VP-er (Vakbekwaam Persoon) werkzaamheden uit te voeren.

Inhoud van de NEN 3140 VOP herhalingscursus

De NEN 3140 VOP herhalingscursus van ARBO centrum duurt één dag en is het vervolg op de NEN 3140 VOP basiscursus. Tijdens de cursus wordt onder andere aandacht besteed aan de wet- en regelgeving omtrent de NEN 3140, kortsluiting, elektrocutie, het vervangen van onderdelen en werkvergunningen. Bovendien leer je de gevaren en risico’s inschatten die komen kijken bij eenvoudige elektrotechnische werkzaamheden, zodat je deze op een veilige manier kunt uitvoeren.

Wat is een VOP?

Een Voldoende Onderricht Persoon beschikt niet over een elektrotechnische vooropleiding, maar verricht wel werkzaamheden waarbij elektrotechnische risico’s aanwezig zijn. De NEN 3140 herhalingscursus is geschikt voor iedereen die eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties verricht of door de werkgever benoemd wil worden tot Voldoende Onderricht Persoon in het kader van de NEN 3140.

Inschrijven voor een herhalingscursus NEN 3140 VOP cursus

Je volgt de NEN 3140 herhalingscursus van ARBO centrum op een van onze trainingslocaties in Nederland. Ontdek de trainingslocatie bij jou in de buurt en schrijf je in voor de herhalingscursus. Heb je vragen over de NEN 3140 cursus? Neem dan contact met ons op.