Alle NEN 3140 cursus

NEN 3140 VOP basiscursus

✔ Haal je NEN 3140 certificaat

Werknemers van bedrijven die werken met of aan elektrotechnische installaties moeten op de hoogte zijn van de gevaren en risico’s die de werkzaamheden met zich meebrengen. De NEN 3140 VOP basiscursus is bedoeld voor iedereen die eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uitvoert. Als vervolg op de NEN 3140 VOP basiscursus is het mogelijk de herhalingscursus te volgen.

Voordelen NEN 3140 VOP cursus bij ARBO centrum

 Slagingspercentage van meer dan 95% 
 Meer dan 1.500 cursisten per maand
 Gemiddelde klanttevredenheid van 9
 Meer dan 11 eigen vestigingen

Direct aanmelden Offerte aanvragen

Wat is een VOP?

Alle wettelijke verplichtingen omtrent het werken met elektrotechnische installaties worden samengevat in de norm NEN 3140. Na het volgen van de NEN 3140 VOP basiscursus bent u in staat onder begeleiding of toezicht van een Vakbekwaam Persoon (VP) elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren: u wordt benoemd tot Voldoende Onderricht Persoon (VOP).

Inhoud van de basiscursus NEN 3140 VOP

De NEN 3140 VOP basiscursus duurt één dag. Tijdens deze cursusdag leren onze gecertificeerde instructeurs je alle gevaren en risico’s die je moet kennen om veilig eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uit te kunnen voeren. Ook leer je de gevaren en risico’s zoveel mogelijk te beperken. Wanneer je de basiscursus succesvol afrondt, ontvang je een NEN 3140 certificaat en ARBO pas. Deze documenten zijn drie jaar geldig.

Volg de NEN 3140 VOP op een locatie of een vestiging van ARBO centrum

De trainingslocaties van ARBO centrum bevinden zich door heel Nederland. Zo is er altijd wel een trainingslocatie bij jou in de buurt. Ontdek op onze website op welke locatie jij je NEN 3140 VOP basiscursus kunt volgen. Heb je vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan voor je klaar je vragen te beantwoorden.