Minimum leeftijd heftruck certificaat

Vaak krijgen we de vraag: “Wat is de minimum leeftijd voor het behalen van een heftruckcertificaat? We omschrijven hier kort per cursus wat de minimale leeftijd is.

Minimum leeftijd heftruck, reachtruck, stapelaar, EPT certificaat

De minimum leeftijd voor het besturen van een heftruck is 18 jaar. Maar een certificaat halen kan al vanaf 16 jaar, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Het certificaat kan gewoon behaald worden zonder autorijbewijs. Jongeren tot 18 jaar mogen alleen rijden onder toezicht. Medewerkers van 16, 17 jaar (dus ook hulpkrachten en vakantiekrachten) mogen wel een heftruck bedienen als:

  • Zij een gedegen instructie hebben gehad, dit moet aantoonbaar zijn, bijvoorbeeld d.m.v. een heftruckcertificaat
  • Er tijdens het bedienen structureel toezicht wordt gehouden

Minimum leeftijd hoogwerkercertificaat

De minimum leeftijd voor het besturen van een hoogwerker is 18 jaar. Het certificaat kan gewoon behaald worden zonder autorijbewijs. Het hoogwerker certificaat is 5 jaar geldig.
Een hoogwerker mag bedient worden als je een gedegen instructie hebt gehad, dit moet aantoonbaar zijn, bijvoorbeeld d.m.v. een hoogwerker certificaat

Minimum leeftijd VCA diploma

Met dit certificaat kunnen aannemers aantonen dat zij veiligheid, gezondheid en milieu beheersen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. VCA maakt de aannemers bewust van de veiligheid op de werkvloer. Je mag officieel werken vanaf je 14e , dus hanteert ARBO centrum voor de deelname aan een VCA cursus of examen, een minimale leeftijd van 14 jaar.

Minimum leeftijd BHV certificaat

De minimale leeftijd voor het volgen van een BHV basiscursus of BHV herhalingscursus is 16 jaar.
Voor een BHV cursus dien je fysiek in staat te zijn om een reanimatie langdurig en correct uit te voeren. Verder krijg je te maken met dragen en werken met brandblussers. Een BHV-diploma is bij ons 1 jaar geldig.