Heftruckcertificaat

Wil je een heftruckcertificaat halen?

Je bent van plan om je heftruckcertificaat te gaan halen, dat kan bij ARBO centrum! Of je werkgever wil graag dat je de cursus ‘veilig werken met een heftruck’ volgt. Heel verstandig, daarmee voldoet je werkgever namelijk aan bepaalde eisen die de Arbowet aan hem stelt. Een werkgever is namelijk verplicht om zijn personeel voldoende in te lichten en uitgebreid te instrueren. Wanneer je een certificaat of diploma haalt gericht op de heftruck kun je aantonen dat je voldoende en uitgebreid op de hoogte bent om veilig te kunnen werken met de machine, je kunt jezelf dan gediplomeerd heftruckchauffeur noemen.

Waarom een heftruckcertificaat halen?

Naast dat het je inzichten geeft over de veiligheid van en rondom de heftruck is het ook aan te bevelen om meerdere redenen.Sowieso voldoet je werkgever aan de harde eis die de Arbowet aan hem stelt. Maar ook verzekeringsmaatschappijen hebben het tegenwoordig vaak in hun voorwaarden staan. Bedrijfsongevallen zijn aan de orde van de dag, per jaar gebeuren er 150 ernstige ongevallen in combinatie met een heftruck, kleinere of minder ernstige gevallen zijn hier dus niet bijgeteld. Het is dan ook logisch dat verzekeringsmaatschappijen eisen dat de bestuurder van een heftruck in het bezit is van een heftruckdiploma.

Wanneer er bij een ongeval met een heftruck niet aangetoond kan worden dat de bestuurder een grondige instructie heeft gehad zijn de gevolgen niet te overzien. Een (nog geldig) heftruckcertificaat is het middel om aan te tonen dat dit wel het geval is.

Hoe ziet de cursus ‘veilig werken met een heftruck’ er uit?

Bij Arbo centrum kun je terecht voor de basisopleiding, maar ook voor een herhalingscursus. Beide cursussen vinden plaats op één dag. De basiscursus duurt twee dagdelen, de herhalingscursus kan in één dagdeel.Zowel de basiscursus ‘veilig werken met een heftruck’ als de herhalingscursus bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte.

Het theoriegedeelte zal voornamelijk bestaan uit wet- en regelgeving, verkeers- en veiligheidsvoorschriften, lastgrafiek en belasten van heftruck, maar ook komt er een gedeelte onderhoud aan bod.Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een examen. Tijdens het praktijkgedeelte gaan jij en je medecursisten oefenen met de heftruck, je volgt instructies en opdrachten van onze ervaren en deskundige instructeur uit. Met het praktijkexamen laat je zien voldoende geoefend te zijn om veilig te kunnen werken met de heftruck. Bij het succesvol afleggen van beide examens ontvang je van ons het certificaat.

Wat kost een heftruckcertificaat?

Het ligt er natuurlijk aan of je de basiscursus nog moet doen, of dat je het heftruckcertificaat moet verlengen middels een herhalingscursus . Ook is er bij Arbo centrum de mogelijkheid om diverse cursussen te combineren, zoals bijvoorbeeld met de reachtruck met de cursus heftruck & reachtruck cursus.

Kijk bij alle opleidingen op onze website voor een overzicht  van al onze opleidingen en kosten hiervan.

Is een heftruck certificaat verplicht?

Vraag jij je af of een heftruck certificaat verplicht is? De Arbowet schrijft voor dat iedereen die met een heftruck gaat werken een aantoonbaar gedegen instructie moet hebben gehad.
Wil je hiervan meer weten? Lees onze uitgebreide informatie hierover.

Is een heftruckcertificaat verplicht?

Volg de heftruck cursus op een van de locaties van ARBO centrum

De eendaagse cursussen worden gegeven op één van onze vestigingen verspreidt door Nederland. Wil je een opleiding ‘veilig werken met een heftruck’ voor je personeel in eigen huis volgen? Geen probleem. Wij komen graag op jullie locatie langs om onze kennis en ervaring te delen met je werknemers en zo te zorgen dat op een veilige, juiste en verantwoorde manier wordt gewerkt.

Wanneer we de cursus incompany bij jullie geven maken we gebruik van jouw eigen heftruck, zo oefent je personeel direct met het materiaal waar zij mee zullen werken.

Goed opgeleid door ARBO centrum

ARBO centrum is een snel groeiend bedrijf dat opleidingen verzorgt voor onder andere het bedienen van de reachtruckhoogwerkerrolsteiger en verreiker . Daarnaast bieden we veiligheidscursussen aan, zoals BHV en EHBO. Op onze website vindt u al onze opleidingen.

Al bijna 40.000 cursisten gingen u voor en werden bij Arbo centrum opgeleid, wij hebben dankzij deze cursisten een 9,4 gehaald in een klanttevredenheid onderzoek.

Heb je nog vragen of wil je extra informatie? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

info@arbocentrum.nl
+31(0)88 - 123 0 888

Komt het je beter uit om een berichtje te sturen? We zijn ook op Whatsapp bereikbaar;

Wij zijn ook te bereiken via Whatsapp: 06 - 82 80 55 55