Alle Heftruck & reachtruck cursus

Heftruck en reachtruck herhalingscursus

Duur dagdeel (meeste cursussen 08.30 - 12.00)

Wanneer je eerder al een heftruck of reachtruck basiscursus hebt gevolgd, beschik je over een certificaat dat vijf jaar geldig is. Wil je langer van je certificaat gebruikmaken, dan is het belangrijk om deze op tijd te verlengen. Dit doe je door een herhalingscursus te volgen. Bij ARBO centrum volg je een eendaagse herhalingscursus en kun je bovendien de cursus voor de heftruck en reachtruck met elkaar combineren. Aan het einde van de cursusdag behaal je zowel de herhaling van je heftruck als je reachtruck certificaat.

Herhalingscursus heftruck en reachtruck van ARBO centrum

Tijdens de heftruck en reachtruck herhalingscursus wordt je huidige kennis opgefrist en zorgen onze gecertificeerde instructeurs ervoor dat je je bewust blijft van de gevaren die het besturen van een heftruck en reachtruck met zich mee kan brengen. De heftruck en reachtruck herhalingscursus voldoet aan de Arbo wet- en regelgeving.

Het theoriegedeelte van de heftruck en reachtruck cursus

Deze cursus is geschikt voor mensen die al ervaring hebben in het besturen van een heftruck en reachtruck. Door middel van deze cursus toon je aan dat je zowel de theoretische kennis als de praktijkvaardigheden beheerst. In het theoriegedeelte worden onder andere de volgende onderwerpen besproken: wetgeving, kantelmoment, transportmiddelen, aandrijven, transport, opslag en veiligheid.

Met de heftruck en de reachtruck aan de slag in de praktijk

In het praktijkgedeelte van de cursus laat je aan de instructeur zien dat je veilig met de heftruck en de reachtruck kunt werken. Net als het theoriegedeelte wordt ook het praktijkgedeelte afgesloten met een examen. Wanneer je beide examens succesvol hebt afgerond, ontvang je een nieuw certificaat en een ARBO pas. Het certificaat dat je ontvangt na het volgen van de herhalingscursus is opnieuw 5 jaar geldig. Als je basis certificaat langer dan 3 maanden is verlopen, kun je niet meedoen aan de herhalingscursus.