Alle Heftruck & reachtruck cursus

Heftruck en reachtruck code 95 cursus

Duur dag (meeste cursussen 08.30 - 16.30)

Wanneer je beroepsmatig een voertuig gaat besturen waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is, zoals de heftruck en de reachtruck, moet je aan kunnen tonen dat je beschikt over de aanduiding Code 95. Deze vermelding wordt (met einddatum) achter de voertuigcategorie op je rijbewijs geplaatst. Met de Code 95 toon je aan dat je vakbekwaam bent voor het besturen van dit voertuig. Code 95 is vijf jaar geldig.

Iedere vijf jaar nascholing volgen

Wanneer je beschikt over Code 95 ben je verplicht iedere vijf jaar 35 uur nascholing te volgen. Alleen dan is het toegestaan om beroepschauffeur te blijven. Als je zowel voor de bus als vrachtwagen vakbekwaam bent, hoef je geen 70 uur nascholing te volgen. Ook dan geldt een nascholing van 35 uur. De nascholingscursus Code 95 voor de heftruck/reachtruck van ARBO centrum is erkend door het CBR en CCV gecertificeerd.

Volg een heftruck/reachtruck Code 95 cursus bij jou in de buurt

Je vindt de trainingslocaties van ARBO centrum door heel Nederland. Wil je meer weten over de heftruck/reachtruck Code 95 cursus? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Voor het plannen van een cursusdag kun je terecht op onze inschrijfpagina.