BHV cursus op locatie

Hoe prettig is het als je meerdere personen tegelijk op kan leiden in hun eigen werkomgeving? Juist, naast dat het als een stukje teambuilding gezien kan worden is het ook nog eens raadzaam, aangezien de BHV ‘ers het pand dan nog beter leren kennen en werken in hun eigen bekende werkomgeving.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of bespreek telefonisch de mogelijkheden.

Offerte aanvragen

Is een BHV cursus verplicht?

Bedrijfshulpverlening is verplicht, in de Arbowet is vastgelegd dat binnen een bedrijf altijd een BHV’er aanwezig moet zijn wanneer er meerdere personen aanwezig zijn. Ben je ZZP’er, dan is het voor jou niet verplicht, tenzij er regelmatig bezoekers, klanten of andere personen in jou bedrijfspand aanwezig zijn. Oftewel het is voor elke ondernemer aan te raden om één of meerdere personeelsleden op te leiden tot bedrijfshulpverlener.

Hoe ziet een BHV cursus er uit?

ARBO centrum zorgt binnen een dag voor een complete BHV cursus. Tijdens de BHV opleiding leren de cursisten om te gaan met noodsituaties,  het blussen van kleine branden, reanimeren, verbanden leggen, maar ook het zo snel mogelijk ontruimen van een pand.

Wij richten ons tijdens een BHV cursus op de volgende punten;

Wij zorgen ervoor dat de BHV’ers na de cursus vol zelfvertrouwen veilig aan de slag kunnen in de praktijk.

Onze ervaren en deskundige instructeur komt met alle benodigdheden op jouw locatie. Samen met de cursisten wordt er gekeken naar eventuele noodsituaties die kunnen voorkomen binnen jouw bedrijf. De instructeur zal aangepast op het werkgebied adviseren en praktijksituaties nabootsen om tot een zo realistisch mogelijke oefening te komen.

Wat zijn de voordelen van BHV op locatie?

Er zijn genoeg voordelen om je personeel op eigen locatie op te leiden tot BHV'er. Zo voelen de medewerkers zich sneller op hun gemak wanneer ze op bekend terrein aan de slag moeten met elkaar. Is het makkelijker om op elkaar in te spelen. Bovendien is het realistischer om noodsituaties na te bootsen. Maar ook worden incompany cursussen vaak ervaren als een teambuilding training. Collega’s leren elkaar beter en op een andere manier kennen. Bovendien kan een cursus BHV op locatie financieel aantrekkelijk zijn. Daarnaast kunnen bepaalde werkzaamheden eventueel gewoon doorgaan.

Offerte aanvragen